Cum se monteaza un aparat de aer conditionat

Recomandarea noastra este ca aparatul de aer conditionat sa fie montat de catre personal calificat pentru a beneficia de garantia oferita de producator. Dar daca totusi doresti sa montezi singur aparatul o sa incercam sa iti dam cateva sfaturi utile.

In primul rand sa vedem de ce anume ai nevoie:

 - unitate interioara + unitate exterioara
 - o teava de cupru izolata cu armaflex
 - furtun condens ignifug
 - banda matisata si banda izolier pentru izolarea traseului frigorific
 - o pereche de console vopsite electrostatic sau zincate (in mod normal vin cu aparatul de aer conditionat).

Presupunem ca te-ai decis deja in ce camera vrei sa montezi aerul conditionat, trebuie insa sa mai tii cont de cateva aspecte:


Unitatea interioara trebuie montata intr-o zona neutra, astfel incat sa nu bata spre birou, canapea sau zonele de lucru. Desi poate parea, pentru inceput, placut in cursul verilor toride, curentii de aer dinspre aerul conditionat pot fi deosebiti de daunatori daca bat perpendicular pe nivelul corpului si in special la nivelui capului.

Montarea se va face pe un perete solid (nu grinda), neted si astfel positionat incat razele soarelui sa nu bata direct pe acesta, la cel putin doi metri de la podea si intr-un spatiu deschis ca sa poata imprastia aerul rece in toata camera.

Desi ai putea monta unitatea interioara si pe hol, pentru a putea aoperi toata suprafata apartamentului, trebuie sa tii seama de faptul ca, cu cat lungimea tuburilor este mai mare, cu atat si randamentul acestuia este mai scazuta.

Unitatea exterioare trebuie sa fie montata cu cativa centimetri mai jos decat cea interioara pentru un drenaj cat mai eficient al apei. Peretele pe care se va monta trebuie sa fie liber pentru a permite accesul facil in cazul reparatiilor. Lucrarile pentru montarea unitatii exterioare cuprind realizarea unei gauri cu diametrul de 8-10 cm (pentru trecerea tevilor care fac legatura cu unitatea interioara precum si a cablului de curent) si gaurile pentru prinderea suportului ce va sustine unitatea exterioara.

Dupa ce ai terminat montarea asigurate ca scurgerea apei de condens se efectueaza asa cum trebuie. Poti face acest lucru turnand incet un litru de apa pe teava de evaporare. Verifica si traseul apei si asigurate ca apa nu curge in interiorul apartamentului.

Pentru o buna functionare aerul conditionat trebuie verificat de aproximativ doua ori pe an de catre persoane specializate.

Ai o urgenta sau nu ai un smartphone: Suna la 0722 974 760 sau la 0766 974 760 si un tehnician autorizat va ajunge la tine in cel mai scurt timp.

Cauta un instalator

Electrician Bucuresti