Cum montam singuri o masina de spalat

Cum montam o masina de spalat

Montarea unei masini de spalat nu este chiar atat de grea pe cat poate parea la prima vedere. Avem insa nevoie pe langa masina de spalat pe care tocmai am achizitionat-o de un filtru anticalcar (este optional, dar pentru o functionare cat mai indelungata a masinii de spalat va recomand sa folositi si un astfel de filtru, mai ales ca este mai ieftin decat sa folositi „Calgon la fiecare spalare”, costa cam 50 de lei), o banda de teflon si o cheie franceza

Montarea propriu-zisa incepe cu desfiletarea celor trei suruburi din spatele masinii de spalat si astuparea gaurilor cu capacele de plastic gasite, de regula, in punga de plastic din cuva masinii de spalat. Pozitia finala a masinii de spalat trebuie sa fie pe o suprafata plana si sa nu fie lipita de mobilierul din camera sau de pereti. Evetual asezati masina pe un covor din cauciuc. Acesta ajuta la reducerea vibratiilor din timpul centrifugarii.

Furtunul de alimentare la apa se monteaza la apa rece. Cel mai bine este sa montati acest furtun la un robinet separat. Pentru aceasta puteti monta un teu la teava de apa rece. Filtrul de calcar, pe care va recomandam sa il folositi, se monteaza intre robinet si furtunul de alimentare cu apa al masinii de spalat.

Read more...

Cum se monteaza un aragaz

Primul pas este sa te asiguri ca ai tot ce iti trebuie:

  •  - doua chei franceze sau chei de tevi
  •  - un regulator de gaze - in cazul in care acesta nu a venit odata cu aragazul ai grija sa fie potrivit, de regula este de 20mbar si costa in jur de 50 ron
  •  - un racord flexibil - acesta trebuie achizionat separat si costa in jur de 40 - 90 ron,
  •  - niplu - face legatura dintre racord si conducta de gaze
  •  - o banda de teflon si garnituri - ar trebui sa vina odata cu regulatorul de gaze si racordul flexibil
  •  - si esentialul... aragazul.

Aragazul trebuie montat fara tensiune si fara nici un contact cu partile invecinate (pereti, pereti de caramida, etc.), distanta minima trebuie sa fie de 25 mm.

Inainte de a te apuca de montat aragazul inchizi robinetul de la sursa de alimentare. Apoi montezi niplul intre racordul flexibil si conducta de alimentare cu gaz care alimenteaza apartamentul. Se infileteaza regulatorul de gaze la conducta de alimentare a aragazului.

Read more...