Mașina de spălat curge?

Dacă ați observat că mașina de spălat rufe curge, nu trebuie să intrați imediat în panică. Deși situația poate fi deranjantă, există mai multe cauze comune care ar putea fi la originea acestei probleme. Iată câteva dintre cele mai probabile cauze și soluțiile lor.

1. Furtunul de alimentare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale scurgerilor de apă de la mașina de spălat este un furtun de alimentare deteriorat sau slăbit. Verificați întotdeauna furtunul pentru a vedea dacă are fisuri, găuri sau dacă conexiunea la robinet sau mașina de spălat este slăbită. Dacă observați orice semne de uzură sau dacă conexiunea este slăbită, înlocuiți furtunul sau strângeți-l.

2. Furtunul de scurgere

Un alt posibil vinovat ar putea fi furtunul de scurgere. Acesta poate deveni obturat sau poate fi într-o poziție incorectă, care cauzează scurgeri. Asigurați-vă că furtunul de scurgere este corect montat și că nu este blocat.

3. Supraîncărcarea mașinii de spălat

Supraîncărcarea mașinii de spălat cu rufe poate duce, de asemenea, la scurgeri. Atunci când mașina este supraîncărcată, apa poate ajunge să fie aruncată afară din cauza mișcării de agitare. Dacă suspectați că acesta este cazul, încercați să spălați o cantitate mai mică de rufe și vedeți dacă problema persistă.

4. Detergentul inadecvat

Utilizarea unui detergent necorespunzător sau a unei cantități prea mari de detergent poate provoca, de asemenea, scurgeri. Spuma excesivă poate duce la ieșirea apei din mașină. Încercați să utilizați un detergent recomandat pentru mașini de spălat și asigurați-vă că respectați indicațiile cu privire la cantitatea necesară.

5. Defecte interne

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu rezolvă problema, ar putea exista o defecțiune internă, cum ar fi o pompă defectă, o garnitură de ușă deteriorată sau o problemă cu tamburul mașinii. În acest caz, ar fi recomandat să chemați un specialist în reparații de mașini de spălat.

Rețineți că este întotdeauna mai bine să preveniți decât să tratați. Întreținerea regulată a mașinii de spălat și respectarea instrucțiunilor de utilizare pot ajuta la prevenirea multor probleme, inclusiv a scurgerilor. Cu toate acestea, dacă mașina de spălat începe să scurgă, sperăm că acest articol vă va ajuta să identificați și să soluționați problema.

Instalator București

Servicii de instalații sanitare, termice, gaze și electrice.