Sfaturi pentru montarea unei chiuvete

Instalarea unei chiuvete poate părea o sarcină dificilă la prima vedere, dar urmând câțiva pași simpli și având uneltele potrivite, poți instala singur o chiuvetă nouă în bucătărie sau baie.

În acest articol, vom discuta despre pașii necesari pentru a instala o chiuvetă.

Materiale necesare

Înainte de a începe instalarea, va trebui să ai la îndemână următoarele materiale:

  • O chiuvetă nouă
  • Un robinet nou
  • Garniturile necesare

Unelte: cheie cu clichet, cheie cu clichet reglabilă, cheie cu clichet pentru țevi, clește, cuțit, bandă de teflon, silicon pentru etanșare.

Pași pentru instalare

Pasul 1: Dezinstalarea chiuvetei vechi

Primul pas în instalarea unei chiuvete noi este să dezinstalezi chiuveta veche. Înainte de a începe, asigură-te că ai o pungă de plastic sau o cârpă la îndemână pentru a colecta apa rămasă în țevi. Închide robinetul de alimentare cu apă și îndepărtează cu grijă toate garniturile și conexiunile țevilor. Scoate chiuveta veche și curăță zona de lucru.

Pasul 2: Instalarea robinetului

Urmează să instalezi robinetul pe chiuvetă. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmezi instrucțiunile producătorului și să asamblezi componentele robinetului înainte de a le monta pe chiuvetă. Asigură-te că utilizezi garniturile potrivite și fixează robinetul pe chiuvetă folosind piulițele de prindere. Înșurubează conductele de apă în robinet și acoperă-le cu bandă de teflon pentru a preveni scurgerile.

Pasul 3: Instalarea chiuvetei

Așază chiuveta nouă în spațiul golit de chiuveta veche. Fixează chiuveta pe blatul de lucru cu ajutorul șuruburilor de prindere și asigură-te că este perfect aliniată cu robinetul și cu orificiile de scurgere. Înșurubează colierele de prindere sub blat pentru a fixa chiuveta în poziție.

Pasul 4: Conectarea conductelor de apă

Înainte de a conecta conductele de apă, asigură-te că țevile sunt curate și fără depuneri de calcar sau murdărie. Aplică silicon pentru etanșare în jurul orificiilor de scurgere și conectează țevile de apă

Prea complicat? Apelează la serviciile unui instalator sanitar profesionist!

Instalator București

Servicii de instalații sanitare, termice, gaze și electrice.